Ledare?

Leder du? Vi hjälper dig att göra det tydligt.

Vi rekommenderar vår praktiska samtalsträning som ger individuell träning i så kallade svåra samtal. Vi har även färdiga koncept att välja bland när ni är en grupp som vill ha teaterinslag i t ex ett längre utbildningsprogram. Då samarbetar vi med er HR-avdelning eller tar in expertis om ni vill att vi designar hela programmet.

Ny chef?-  scener från din nya vardag. 

Att bli chef innebär många och varierande utmaningar. Vad händer med relationen när du blir chef över dina kollegor? Vad ska man tänka på vid en rekrytering? Vad och hur ska man göra när någon har missbruksproblem?

Vi har ett antal scener kring de vanligaste utmaningarna som nya chefer ställs inför. Vi skräddarsyr utbildningen i nära samråd med er HR-avdelning. Finns önskemål har vi samarbetspartners som är specialister på lagar och regler som alla chefer behöver veta. Tillsammans med dem sätter vi ihop er unika utbildning som ger cheferna kunskap och nya erfarenheter i både mjuka och hårda frågor.

En helt vanlig dag på Svensson & Co. är en teaterföreställning med genusperspektiv och handlar om rekrytering. Vi har tre kandidater som alla ser sig som den givna efterträdaren. Vem kommer bli en bra chef? Vem är mest lämpad att ta över efter Göran? Och varför bli det som det blir? När sista skrivna repliken är sagd bjuds publiken in till samtal och frågestund med rollkaraktärerna. Spelscenerna skapar en effektfull start för tankar och reflektioner kring temat. Rollkaraktärerna svarar på alla frågor och det går ofta hett till eftersom minst två inte är helt nöjda med rekryteringen som just genomförts…

Deltagarna får inspiration, diskussion och perspektivbyten kring synen på hur rekrytering går till. Kan gå till? Ska gå till? Föreställningen skapades tillsammans med Klara Adolphson, ledarskapskonsult och kaospilot, i idéforumet Framtidens Ledarskap.